Direktlänk till inlägg 16 december 2010

Irriterad!!

Av Jenny - 16 december 2010 19:27

Tillåt mig att citera en tjej (i min ålder för övrigt) som skriver så här i sin blogg:


"Smala är snyggast

Ja varför inte vara ärlig och tycka det liksom, då kan man ha alla kläder som dom visar på catwalken liksom.Vet att lindex inte ska ta in stora storlekar längre som Large!.Utan endast ta in Xsmall,Small i någon sort upplaga.Jag tycker personligen det är snyggast om man väger runt 50-56kg där i mellan , om man är lika lång som mig...eller lite kortare :)Tjocka människor är usch liksom hur kan dom förstöra sina liv!? Dom sitter där bara på sina feta arslen och äter massa. sen klagar dom på hur dom ser ut?Finns 2 saker som hjälper 1:banta , 2: träning..Men nej då dom vill bara att andra ska tycka synd om dom, Dom är för lata för att träna!Man ska vara smal, perfekt smal med andra ord:)Alla vill bli det men få lyckads att ta sig dit pga att dom inte orkar..Tss..Hellre för smal än hellre för tjock!"



(och ja - den här tjejen är nästan 25 år gammal, inte 15)

Blir så förolämpad!! Jag har en sköldkörtelsjukdom som heter hypotyreos som jag måste äta medicin för i resten av mitt liv. Det innebär en låg hormonproduktion i sköldkörteln vilket i sin tur innebär låg ämnesomsättning.

   Så det finns de bland oss "tjocka människor" som faktiskt motionerar och äter hälsosamt och ändå bara går ner 2-3 kilo om året. Både de men liknande problem som jag med sköldkörteln, och de som helt enkelt är födda med låg ämnesomsättning - vilket i många fall är ärftligt. Ungefär hälften av alla i min mammas släkt är överviktiga, och de har långt ifrån samma livsstil och många av dem lever mycket aktiva liv!

   Sen finns det de som har ätstörningar, och att äta för mycket (tröstäta/hetsäta) är lika mycket en ätstörning som anorexia och bulimi - men mycket mindre accepterad.


Varför ska vi överviktiga få ta så mycket skit? Räcker det inte att vi har skitsvårt att ens hitta kläder som passar? Jag har storlek 46/48 (alltså inte jättestort) och jag får nästan alltid handla på "tjockisavdelningar" där kläderna är dyrare och stilmässigt anpassade till kvinnor som är ca 40 år äldre än jag. Det är förödmjukande. Sen är det inte så jävla lätt att vara storbystad heller, men det är en annan historia.

Jag
 
 
Margita

Margita

17 december 2010 00:08

Förstår att du blir arg. Men egentligen är det ingen idé att lägga energi på ett sånt inlägg. Den tjejen har helt klart missat väldigt mycket, hon är okunnig och dessutom väldigt osympatisk. Hon skriver som en kratta (förlåt) och uttrycker sig, som du säger, som en yngre tonåring.
Bara det att hon använder ordet banta när hon pratar om vikten av att gå ner i vikt (haha - där var jag vitsig ;) Banta - det är bland det värsta man kan göra om man vill gå ner i vikt. Så hon avslöjade sin okunnighet där.

http://sengas.bloggplatsen.se

Jenny

17 december 2010 09:11

Du har så rätt så, det är onödigt att jaga upp sig över sådant. Men ibland kan jag inte låta bli :/
Och ja - banta/olika extrema dieter är som sagt det dummaste du kan göra som överviktig - slutar nästan alltid med att du går upp och väger mer än du gjorde innan. Det handlar om livsstil inte bantning.

 
Ingen bild

Emmie

17 december 2010 10:16

Suck, orka med såna människor. Var glad för att du insett att det är så mycket mer än det yttre som gör en människa. Vill hon lägga så mycket energi och tankeverksamhet (vilket i hennes fall då bli hela hjärnkapaciteten) på utseendet så låt henne göra det och ta inte åt dig av såna korkade tankar.

Mitt BMI ligger inom det normala intervallet men ska man tro media så är jag överviktig, därför väljer jag att skita i media och istället fokusera på att ha en hälsosam livsstil.

Jenny

19 december 2010 19:57

Precis!!
Och eftersom jag har så svårt att gå ner i vikt så fokuserar jag på att leva hälsosamt för att ha bra blodtryck, blodsocker, kondition osv. Viktigare att vara frisk, stark och smidig än att vara smal :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 31 augusti 2014 17:31

Nu var det ju vansinnigt länge sedan jag bloggade. Men från och med imorgon är jag arbetslös igen (i fyra månader, börjar nytt jobb på samma gamla arbetsplats efter årsskiftet) så då har jag en massa tid över och kanna känner mig inspirerad att blo...

Av Jenny - 2 januari 2014 19:08

Nyårslista för år 2013   Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Jag fick en visstidsanställning och jag övningskörde   Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga, som vanligt.   Blev någon/några av dina vänner föräldrar i ...

Av Jenny - 30 maj 2013 14:55

Åsikter?

Av Jenny - 28 maj 2013 15:33

Här har vi sminkalternativ nr två, ska alltså välja sminkning inför min brors bröllop om mindre än en månad.Åsikter? ...

Av Jenny - 22 maj 2013 09:32

Min bror gifter sig som bekant om en månad, och jag vet inte hur jag ska sminka mig. Har köpt en turkos klänning i spets, och kommer att ha en svart bolero, ett svart bälte och svarta skor. Jag kommer att ha håret utsläppt och lockigt. Jag tänkte a...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Bloggvänner

Gästboken


Ovido - Quiz & Flashcards